DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel új kasztnit kap

A címvédő bajnok az Olasz Nagydíjon teljesen új karosszériát kap a Red Bulltól, a csapat ettől reméli, hogy idei küszködése végre befejeződik.

A négyszeres világbajnok eddig messze elmaradt új csapattársától, Daniel Ricciardótól: nulla győzelmet szerzett az ausztrál hét sikerével szemben, pontokból 58-cal kevesebbet gyűjtött, mint a Red Bull fiatalabb versenyzője. A Belga Nagydíjon Ricciardo győzött, Vettel azonban, hiába remekelt az időmérőn, csak ötödik lett, a csapat pedig igyekszik mindent megtenni, hogy végre a német is elérjen eredményeket.

 

"Rengeteg dolog balszerencsésen alakult számára, még ezen a hétvégén is meghibásodott egy gyújtógyertya pénteken, ami miatt rengeteg időtől esett el" - beszélt a spái nagydíjról csapatfőnöke, Christian Horner.  "Át kellett vizsgálnunk az autót, hogy nem romlott-e el valami. Egészen szokatlan volt, amit láttunk."

 



Az autó ellenőrzése továbbra is tart, de a csapat úgy döntött, nem kockáztat, és jövő hétvégén egy új karosszériát ad Vettelnek. Ez már a második váltás idén a négyszeres világbajnok számára, hasonló történt a Spanyol Nagydíj előtt. Akkor a Red Bull nem tudott magyarázatot adni Vettel első versenyeken mutatott rossz tempójára, ezért ejtették meg a cserét.

 

Ezzel egy időben Vettel új versenymérnököt is kap a Force Indiától érkező Gianpiero Lambiase személyében. Guillaume Rocquelint, akivel hosszú ideje együttműködött, jövőre egy magasabb pozícióba léptetik elő - ennek oka valószínűleg az Adrian Newey háttérbe vonulása miatti átszervezés. Vettel bízik a javulásban, úgy nyilatkozott, azokat a versenyeket, amelyeken Ricciardo aratta le a sikereket, akár ő is megnyerhette volna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: