DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: Mindig a csapat lesz az első

Lewis Hamilton újra odaszúrt Nico Rosbergnek azzal, hogy kijelentette: a jövőben is a csapat javát fogja a szeme előtt tartani, és nem fog magánakciókba kezdeni.

A Mercedes párosa a Belga Nagydíj második körében ütközött egymással, Rosberg előzni próbálta az élen haladó Hamiltont, helyette viszont defektet okozott a britnek, az ő autóján pedig az első szárny sérült meg. A csapat egy biztos futamot bukott el, Rosberg második lett, Hamilton pedig kiesett - ami elég okot adott arra, hogy kettejük szappanoperába illő idei története újabb mélypontra kerüljön.

 

"Azt még nem tudom, hogyan fogom visszaszerezni azt a 30 pontot, de amiben biztos vagyok, remek emberek vesznek körül engem" - mondta legújabb nyilatkozatában Hamilton, csapatára helyezve a hangsúlyt. "Szegény srácoknak a garázs felém eső oldalán jó pár rossz versenyt kellett átélniük, de tudom, hogy az ő támogatásukkal, a rajongókéval, egy nagyszerű autóval és csapattal első és második helyen kellene végeznünk, és igazán remélem, hogy jó eredményekkel ajándékozhatom meg őket. Bármi is történjen, mindig a csapat lesz az első, és nem fogom az irányítást a saját kezembe venni."

 



"Amit tudok, hogy hajtanom kell, hosszú út áll előttem. A hétvége során remek volt a hatalmas támogatás, amit a rajongóimtól kaptam, már a versenyzői parádé során is. Rengeteg brit zászló volt Spában, sapkák és csapatruhák, és nagyon sajnálom, hogy nem tudtam eredményt elérni nekik" - tért ki rajongóira Hamilton - azokra, akik Rosberg szerint a dobogós ceremónia során lehurrogták őt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: