DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Honda Vettelt és Newey-t akarja?

A korábbi Formula-1-es csapattulajdonos és csapatfőnök, Giancarlo Minardi szerint Sebastian Vettel és Adrian Newey a McLarenhez igazol.

A brit csapat és új gyári partnere, a Honda, kétségtelenül élpilótát szeretne szerződtetni 2015-ös projektjéhez. Még a versenyigazgató, Eric Boullier is beismerte, az elhúzódó tárgyalások nem megszokottak a McLarentől.

"Több évre előre dolgozunk a pilótafelálláson. Számomra fontos azt mondani, hogy évekre, mert három, vagy talán öt évre keresünk pilótát."

Boullier beismerte, a késlekedés kényelmetlenséggel tölti el Kevin Magnussent és Jenson Buttont is. Az ötéves terv talán Button számára lehet idegesítő, mivel 2009 világbajnoka 35 éves lesz, amikor a 2015-ös szezon megkezdődik.

A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher először 37 éves korában vonult vissza, majd 41 évesen visszatért.

A legvadabb pletykák szerint a McLaren olyan korábbi világbajnokok közül szeretne valakit leigazolni, mint Fernando Alonso, Lewis Hamilton, vagy Sebastian Vettel.

Romain Grosjeant és Valtteri Bottast is összehozták már a wokingi csapattal, habár a Speed Week szerint a Williams finn pilótája már aláírt és 2015-ben is Grove-ban marad.

"Igen, ez egy szokatlan helyzet, de néha alakul így" - ismerte be Button.




Minardi elmélete japán forrásra alapozódik és véleménye szerint a Honda nemcsak Vettelt, hanem a Red Bull tervezőjét, Adrian Newey-t is megszerezné.

Honlapján Minardi közölte, Bernie Ecclestone és Vettel már Belgiumban beszélgettek, mivel a Formula-1-et irányító üzletember közel áll a német pilótához és mindig próbálja a legjobb pilótákat a legjobb csapatokhoz bejuttatni.

Oroszoroszágban a héten Vettel a szocsi pályát próbálta ki, ahol megkérdezték tőle, Newey visszalépése befolyásolja-e őt.

"Nem, nem hiszem" - válaszolt a négyszeres világbajnok. "Adrian nagyon céltudatos ember és amit akar, azt kicsit csendesebben éri el. Hiszem, hogy ha sikerül visszatérni az élre, akkor motivációja is visszaáll. A versenyzés iránti elkötelezettsége a természetéből fakad - és nem tudja elviselni, ha veszít!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: