DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Frijns is távozhat a Caterhamtől

Hiába a holland csapatfőnök, úgy tűnik, ezáltal nem élvez előnyt a Caterham holland tesztpilótája, Robin Frijns, aki a hírek szerint ismét a GP2-ben találhat menedéket.

Az utánpótlás egyik leginkább hányattatott sorsú tagja, Frijns a WSR 3.5 2012-es megnyerése óta nem találja a helyét, aminek elsődleges oka, hogy nem állnak mögötte fontos szponzorok, ami a legtöbb csapat számára ma megkerülhetetlen elvárás.

 

A holland tavaly a Saubernél vesztegelt a háttérben, idénre pedig a Caterhamhez szerződött, s eközben a GP2-ben is csak alkalmanként kapott lehetőséget, szintén a támogatás hiánya miatt.

 



Noha sokan úgy vélték, a Caterham vezetőségében végbement változások és a holland csapatfőnök, Christijan Albers érkezése hamarosan debütálást érhet majd Frijns számára, a De Telegraaf szerint ennek éppen ellenkezője történik, hiszen a csapat tervei között Kamui Kobayashihoz és Alexander Rossihoz hasonlóan ő sem szerepel. A holland lap úgy tudja, a 23 éves tehetség a GP2-es Russian Time istállóval tárgyal a 2015-ös szerződésről, miután az F1-es kapuk ismét, más sokadszor bezárultak az orra előtt.

 

"Úgy tűnik, a Christijan Albers által vezetett Caterhamnél Robin Frijnsnek nincs jövője" - írja az idézett forrás.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: