DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Görögország is Formula-1-es helyszín lesz?

Bernie Ecclestone szándéka mindig az volt, hogy a Formula-1 a világ minél több tájára jusson el. Az idei évben a szocsi Orosz Nagydíj mutatkozik be, a jövő évben Mexikóba látogat a mezőny és 2016-ban Bakuban versenyezhetnek a pilóták. A következő ország, amely a Formula-1 tagja lehet Görögország.

Néhány évvel ezelőtt a görög kormányzat pályaépítési programba kezdett, egy olyan licensszel rendelkező létesítményt szerettek volna felépíteni, amelyen Formula-1-es versenynek is otthont lehet adni. 2012 végére a kormányzat majdnem 30 millió eurót különítettek el erre a célra, de végül a pálya csak tesztelésre lett alkalmas.

A CNN újságírója szerint Bernie Ecclestone Formula One Management vállalata május 30-án levédte a Mediterrán Nagydíj nevet és az üzletember megerősítette, a görög hatóságok készen állnak tárgyalni egy esetleges versenyről.




"A görögök érdeklődtek" - közölte Ecclestone. "Szeretnék, hogy a miniszterelnökkel, vagy a polgármesterrel tárgyaljak. Majd meglátjuk, van-e pénzük erre a projektre."

Szakértők szerint a görögöknek egy Formula-1-es verseny megrendezése egy milliárd dollárba kerülne - ebbe az összegbe beletartozik egy versenypálya felépítése és a tíz évre szóló szerződés jogdíjának kifizetése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: