DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ecclestone ügye nem ért véget - 100 milliót akar a bank is

Amikor Bernie Ecclestone mélyen a zsebébe nyúlt, hogy mihamarabb véget vethessen bírósági ügyének, valószínűleg nem gondolta volna, hogy 100 millió dollár kifizetése további nehézséget fog okozni neki. A sértett német bank azonban vérszemet kapott, és ők is ugyanennyit követelnek.

Bernie Ecclestone - akit a BayernLB egyik bankára, Gerhard Gribkowsky megvesztegetésével vádoltak -, először úgy akart véget vetni a peres ügynek, hogy 25 millió dollárt fizet a károsult banknak, akik ezért cserébe visszavonnák vádjaikat. Ez nem valósult meg, helyette azonban megállapodásként 100 millió dollárt utalt át a müncheni bíróság számára, akik ezért cserébe ejtették a pert. Egy jogi kiskapu értelmében Ecclestone-t se ártatlannak, se bűnösnek nem nyilvánították.

 

Mint azonban kiderült, ez nem jelentette azt, hogy a BayernLB-vel való alku hirtelen semmisé vált, a bank követeléseit nem váltotta ki a bíróságnak fizetett magas összeg. A bajor pénzintézet kevesli a 25 millió dollárt, eleinte állítólag egy irreális, 400 milliót elérő fizetséget szerettek volna Ecclestone-tól. A Forma-1 üzleti ügyeire szakosodott újságíró, Christian Sylt szerint most már beérnék 100 millióval is (közel 24 milliárd forint).

 



Erre Ecclestone ügyvédei nemet mondtak. "Nem vagyunk felkészülve arra, hogy új ajánlatot tegyünk" - mondta a brit üzletember első számú védője, Sven Thomas a Telegraph lapnak. Az eredeti, 25 milliós alkut ésszerűnek nevezte. "A BayernLB elutasította ajánlatunkat, ahogy várni lehetett. Pillanatnyilag nem fogunk semmit sem tenni. Arra várunk, ők mit lépnek. Ha pert indítanak, nem lesz semmi esélyük. Ezért nem gondolom, hogy perelni fognak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: