DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg videóüzenetben válaszolt

Nico Rosberg eddig azzal tért ki a spái ütközésre irányuló kérdések elől, hogy meg kell néznie a visszajátszást, mielőtt véleményt formálna: most videóüzenetben fejtette ki a meglátását, amit egészen különbözőnek tart Hamiltonétól. Tőle már-már megszokott módon konkrét részleteket azonban ezúttal sem volt hajlandó elárulni.

A Mercedes csapattársai a Belga Nagydíj második körében akadtak össze, amikor Rosberg a Les Combes kanyarban próbálta előzni az őt lerajtoló Hamiltont. Első szárnya a brit hátsó kerekével ért össze. Hamilton defektet kapott, és később a pontszerző helyeken kívülről állt ki, de a német versenyző is elveszítette a győzelmet, elsősorban azért, mert le kellett cserélni a megsérülő szárnyat. Az istálló vezetősége rögtön összeült a két versenyzővel, a találkozóról pedig Hamilton azt állította: Rosberg bevallotta, szándékosan ért össze vele, "hogy bebizonyítson valamit."

 

A német pilóta, aki már 29 ponttal vezeti a bajnokságot, minden futam után videóüzenetben értékeli versenyét - ez volt az első alkalom, hogy megszólalt az incidenssel kapcsolatban, miután visszanézte azt.

 



"Hallottam, mit mondott Lewis a sajtónak. Előadta a saját verzióját, én pedig csak annyit mondhatok, hogy a sajátom egészen más, de jobb, ha nem részletezem a véleményem. Remélem, ezt ti is tiszteletben tartjátok. Szeretném, ha belső körben maradna" - beszélt Rosberg az esetről, és egyben nem is.

 

A német szintén kitért a közös megbeszélésre, amely után Hamilton az ominózus nyilatkozatot adta. "Egy nagyon jó és fontos megbeszélést tartottunk a verseny után, mindenki elmondta a véleményét, most pedig továbbléphetünk. Lesz egy másik elbeszélgetés is, mivel el kell dönteni, hogy szükséges-e megváltoztatni a szemléletmódunkat a jövő szempontjából. A jó dolog, hogy kitűnőek a vezetőink Paddy Lowe és Toto Wolff személyében, Niki Lauda segítségével."

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: