DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A McLaren kiáll Magnussen mellett

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szerint helyes volt Kevin Magnussen agresszív védekezése a Belga Nagydíjon, annak ellenére, hogy a dán pilótát megbüntették és elvették pontjait.

Magnussen a hatodik helyről a 12. pozícióba esett vissza, miután 20 másodperces időbüntetést kapott, mert Fernando Alonsót lekényszerítette a pályáról, amikor a futam utolsó köreiben az ötödik pozícióért harcoltak.

A vita ellenére Boullier megvédte Magnussen hozzáállását és elmondta, a Formula-1-nek engednie kellene az ilyen izgalmas harcokat akkor, amikor azért panaszkodnak, hogy a sport unalmas.

"Tetszik. Ez a versenyzés" - mondta el Boullier az Autosportnak. "Erről beszélünk és azt hiszem, ez egy eseménydús verseny volt, nagyszerű verseny."

Boullier úgy érzi, Magnussen a szezon során jó fejlődést mutat és sikerült kilábalnia az év eleji problémákból.

"Nyilvánvalóan ez is része a tapasztalatnak, amelyet a szezon során gyűjt. Nagyon motivált. Új számára ez a kategória és n agyszerű látni, hogy a nagyfiúk kicsit rámenősek, azt akarják neki megmutatni "maradj hátul, kölyök". Ez is része a tanulási folyamatnak, amely jó. Úgy érzem, nem könnyű a Formula-1-be kerülni, különösen egy élcsapatnál. Sok nyomás helyeződik a pilótára, amikor nincs tesztelés. És ez nem könnyű."




A teljes Magnussen-Alonso csata nem volt látható a televízióban, de a Ferrari spanyol pilótája elmondta, minden akkor történt, amikor a lekörözötteket előzték meg.

"Volt egy vonat előttünk" - emlékszik vissza Alonso. "Ő az egyik Caterhamet körözte le és mindnyájan a Caterham szélárnyékát használtuk. Majd, amikor Magnussen előzött, extra sebességet kaptam és próbáltam én is előzni. Lezárta az utat egy kicsit, talán túlságosan és autóm egyik fele a fűre került. Majd a következő kanyarokban tovább folyt a harc."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: