DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Mercedesek ütközése Massa versenyét is tönkretette

Joggal csodálkozhattunk, hogy mi történt Felipe Massával a Belga Nagydíj során, aki végig a pontszerző helyeken kívül autózott, miközben Valtteri Bottas a dobogóra kormányozta a másik Williamst. Mint kiderült, a brazil közvetett módon a két Mercedes csatájának áldozata lett.

Massa csak a 13. helyen zárta a futamot, a Toro Rossókkal és a Sauberekkel harcolva teljesen elveszve a mezőnyben. Rob Smedley elmondása szerint a brazil 40 másodperccel hátrébb végzett annál, mint amire autója feljogosította, hiszen a 21. körig komoly hendikeppet cipelt.

 

Massa így emlékezett vissza a futamra, amit (számára is) a második kör pecsételt meg: "Sajnos a verseny elején egy Hamilton gumijáról származó törmelék beszorult a padlólemezembe, ami miatt az autóm nagyon lassúvá vált és nagyjából két másodpercet veszítettem körönként. Ezt csak a második kiállásom során távolították el, ami után közel három másodpercet javult a tempóm és én voltam a leggyorsabb a pályán, ekkor azonban már túl késő volt, hogy bármit is tegyek" - nyilatkozta.

 

"Csalódott vagyok, hogy ilyesmi tette tönkre a versenyem, és csak remélni tudom, hogy Monzában megfordul a szerencsém és olyan pozícióban végezhetek, amire az autó képes."

 



Bottas eközben idei negyedik dobogóját szerezte, miután a 6. helyről rajtolva le tudta dolgozni az esős kvalifikáción szerzett hátrányt.

 

"Stabil volt ma a tempónk, sokkal jobb, mint az időmérőn. A Ferrarik és a Red Bullok elleni csaták után azt hiszem, a harmadik hely a megfelelő eredmény. Az első etapomat megnehezítette, hogy beragadtam lassabb autók mögé, de később amikor kellett, képes voltam pozíciókat javítani, és ez döntő fontosságú volt a versenyem szempontjából. A dobogót céloztuk meg ezen a hétvégén, és nagy elégtételt jelent, hogy sikerült is megszereznünk az elmúlt napok változó időjárása és Felipe mai balszerencséje tudatában" - vélekedett.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: