DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Hamilton úgy érzi, elég helyet adott ""a srácnak"

Lewis Hamilton első verseny utáni nyilatkozatában Nico Rosberg nevét sem mondta ki, a csapatot viszont nagyon sajnálja, hiszen 25 pontot buktak el ma.

A két Mercedes a Belga Nagydíj második körében összeütközött, amivel egy biztosnak tűnő kettős győzelmet bukott el a bajnokságot vezető csapat: Rosberg ugyan be tudott jönni a második helyre, Hamiltonnak viszont a pontszerzés sem jött össze defektjét követően. Ahogy az ilyenkor természetes, egyik pilóta sem érzi magát különösebben hibásnak - Rosberg a dobogón azt mondta, hogy szeretné még látni a felvételeket, míg Hamilton úgy érzi, elég helyet adott "a srácnak":



 



 

"Vezetés közben nem is értettem mi történt" - mondta Hamilton az újságíróknak a futam után. "Egy lökést éreztem hátulról. Épp most néztem meg a visszajátszáson, hogy hagytam a srácnak helyet. Nem igazán értem a dolgot. Ez az eredmény nagyon dühítő, ahogy a csapat számára is" - mondta Hamilton, aki immár 29 pont hátrányban van Nico Rosberggel szemben:



 

"A srácok nagyon keményen dolgoznak minden hétvégén, nagyon kemény évünk van, éppúgy az én garázsomban lévőknek, mint az egész csapatnak. Ennyi pont nem elég a csapatnak sem, ma könnyedén kettős győzelmet szerezhettünk volna, egyszerűen nem jó ez az érzés" - zárta szavait Hamilton.



 

A BBC-nek nyilatkozva Hamilton a következőket mondta: "Jól rajtoltam, jónak tűntek a dolgok. Úgy vettem be a kanyart, ahogy kellett, mivel az volt az én vonalam. Nem tudom, miért jött nekem, de biztos vagyok benne, hogy ő boldogan megy haza innen. De nem mondanám, hogy rosszabb volt a dolog, mint Monacóban, mivel annál sokkal rosszabb már nem lehet..."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: