DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel mellé Perez versenymérnöke érkezik

Szakít jelenlegi mérnökével, Guillame Rocquelinnel Sebastian Vettel, aki az F1Racing információ szerint Sergio Perez jelenlegi segítőjével dolgozik majd tovább.

Rocquelin, vagy ahogy a paddockban szólítják, "Rocky" azóta ott van Vettel oldalán, hogy a német 2009-ben megérkezett a Red Bullhoz. A páros nem csak remek baráti viszonyt alakított ki egymással, emellett nagy sikereket is értek el, hiszen Vettel az elmúlt négy év mindegyikében világbajnok lett, amiben fontos szerepet töltött be a bokszutcából őt folyamatosan informáló versenymérnök is.

 

A szakítás oka így nem is az, hogy megromlott volna a viszony kettőjük között, hanem az, hogy a Red Bull más szerepet szán Rocky-nak a jövőben, így áthelyezik őt a csapaton belül. Adrian Newey visszalépése után némi átalakítást kell végeznie az istállónak a technikai részlegben, és nem kizárt, hogy ő is ennek az átszervezésnek a része lesz.

 



A brit lap szerint már azt is tudni lehet, hogy Rocky helyét Gianpiero Lambiase veszi át, aki jelenleg a Force India alkalmazásában áll és Sergio Perez versenymérnökeként tevékenykedik.

 

A cserére nem azonnali hatállyal kerül sor, az idei szezonra még marad a jelenlegi felállás mindkét csapatnál, a mozgolódás a téli szünetben kezdődik. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: