DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean: Négy csapat jöhet szóba

Mercedes, Red Bull, Ferrari, McLaren. Romain Grosjean megerősítette, csak akkor fogja elhagyni a Lotust, ha a négy legnagyobb istálló valamelyikéhez nyergel át. A francia pilóta arról is beszélt, valamikor mindig eljön a pont, amikor a váltás szükségessé válik.

Grosjean, aki tavaly hetedikként zárta a bajnokságot számos dobogós eredménnyel, idén az elmúlt évekhez képest rendszeresen csalódást keltő helyeken fejezi be az időmérőket és versenyeket - ha a megbízhatatlan technika épp megengedi, hogy befejezze őket. Hosszú ideje beszélnek arról, hogy a következő szezonban elhagyhatja a Lotus csapatot, de ennél pontosabb részletekre eddig nem derült fény.

 

Azt természetesen sejteni lehet, hogy a francia az egyik élcsapatra váltana, amit a crash.net kérdésére meg is erősített. "Azt hiszem, mindenki ezt válaszolná, de igen, a négy nagy csapat valamelyikében akarok lenni" - válaszolta a francia arra a kérdésre, a Mercedes, Red Bull, Ferrari vagy McLaren egyike-e a célja.

 



Grosjean eddigi Forma-1-es pályafutását teljes egészében a Lotusnál töltötte - amikor "valódi" debütálása előtt három évvel, 2009-ben hét versenyen felbukkant, már akkor is a Lotus-előd Renault-nál szerepelt -, de azt gondolja, mindenki számára elérkezhet a pillanat, amikor tovább kell lépnie.

 

"Azt hiszem, jó lenne változtatni. Mindig jó dolog a változás. Amikor tanulsz, egyik iskolából a másikba kerülsz, megtapasztalod a váltást, és több ismeretet szerzel, mert más emberek vesznek körbe, és így tovább. Következő évben fog megtörténni, vagy nem? Majd azután eggyel? Ezt egyelőre nem tudom, de jó lenne egy ponton valami mást megismerni."

 

"Természetesen ez is egy nagyon erős csapat, de nem a négy nagy tagja. Nincs ugyanolyan költségvetésünk, olyan kapacitásunk, annyi emberünk. Ezért akar az ember bejutni azokba a csapatokba, és tanulni tőlük" - magyarázta Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: