DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Saját erőforrást épít a Red Bull?

A világbajnok Red Bull csapat szeretné, ha a Renault V6-os turbó erőforrása javulást érne el, máskülönben saját maga építi meg erőforrását.

Miután a francia márka rosszul kezdte az új turbókorszakot, a Red Bull arra késztette a Renault-t, hogy átszervezze részlegét, a vállalathoz visszatért a korábbi főnök, Cyril Abiteboul.

De ez nem minden, az Auto Motor und Sport arról számolt be, hogy a Red Bull most élen jár abban, hogy a Renault erőforrását javítsa és áthidalja az állítólagos 60 lóerő hátrányt, amellyel a Mercedesszel szemben állnak.

A lap szerint a fejlesztési irány egyértelmű, a Viry-Chartillon-i létesítményben a motor és a turbó egységek készülnek majd, de a Red Bull Milton Keynes-ben fogja elkészíteni a elektronikát és az energiatároló egységét a csomagnak.

Az Auto Motor und Sport úgy értesült azonban, hogy a Red Bull valójában azt tanácsolta személyzetének, hogy a motor fejlesztésének minden részletére figyeljenek.




Vajon a motort is saját maguknak építik meg?

A kérdés jogos, hiszen a múlt hónapban az Infinitit irányító Andy Palmer állítólag találkozott a Red Bull vezetőségéről és egy saját erőforrás megépítése is szóba került.

A Renault motorfőnöke, Rob White azonban cáfolta, hogy motorspecialistákat csábítanának Milton Keynes-be: "A Renault számára könnyebb Angliában embereket szerezni, mint Franciaországba. És az új Red Bull műszaki központnak is mérnökökre van szüksége."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: