DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Merhi maga közölte, hogy Monzában már az F1-ben lehet

Nem Kobayashi, nem Lotterer, de még csak nem is Sainz a legesélyesebb arra, hogy Monzában beülhessen a Caterhambe.

Tegnap még csak pletyka volt, ma viszont már maga a spanyol Roberto Merhi is megerősítette, hogy kapcsolatban áll a Caterhammel, így könnyen lehet, hogy nem Carlos Sainz, hanem ő lesz a mezőny második spanyol tagja a következő futamok valamelyikén - akár már Monzában. Andre Lotterer beugrása ugyanis úgy tűnik, hogy csak egyetlen futamra szólt, hiszen két másik sorozatban is szerepel, és csak erre a hétvégére engedték el csapatai.



 

Bár úgy tűnt, hogy Carlos Sainz is helyet kaphat a Caterhamnél, most már az elsőszámú jelölt a spanyol Roberto Merhi, aki egészen jó ajánlólevelekkel érkezik, hiszen 2011-ben megnyerte az F3-as Eb-t, két szezont futott a DTM-ben, most pedig a WSR 3.5 literes kategóriájának bajnoki címéért küzd. A pénzügyi háttérről kissé ellentmondásos hírek érkeztek, hiszen állítólag, míg Kolles és a Red Bull Sainz üléséről nem tudtak megegyezni, addig Merhit orosz támogatók fizetik be a csapathoz.



 



 



 

Merhi ez utóbbit viszont tagadja: "Nem igaz, hogy az oroszok hozzák a pénzt, hiszen ők a WSR-es csapatomnál vannak, és nem akarják, hogy a Formula-1-ben legyek, hiszen azt szeretnék, hogy azt a bajnokságot nyerjem meg" - mondta Merhi, azt viszont nem tagadta, hogy Olaszországban megvan az esélye a bemutatkozásra:



 

"Valószínűleg ott leszek Monzában, de még semmi sem biztos, hiszen ebben a világban semmi sem az. Igaz, hogy ide ők hívtak meg, és itt is vagyok. Meghívtak a gyárba, hogy teszteljem a szimulátort, amit meg is tettem. Elégedettek voltak, felajánlottak egy lehetőséget" - mondta Merhi, aki az AS szerint már Belgiumban autóba ülhetett volna, csakhogy az F3-as címe nem biztosított számára szuperlicenszet, mivel három évvel ezelőtt szerezte azt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: