DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso: Meglepődtem a rajtpozíciómon

Fernando Alonso beismerte, meglepte, hogy a Belga Nagydíjat a második rajtsorból kezdheti.

A Mercedes párosa, Nico Rosberg és Lewis Hamilton két másodpercet vert a mezőnyre, Alonso az üldözők legjobbja címért volt versenyben.

Habár a Ferrari pilótája a Red Bull kormányzó Sebastian Vettel mögött végzett, a spanyol pilóta elégedett volt eredményével.

"Elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. Az első két rajtsor valamelyikébe kerülni nehéz" - mondta el Alonso az időmérő edzés után. "Nem számítottunk rá, hogy ilyen teljesítményt nyújtottunk az időmérő edzésen. Az eső segített és talán az autó kicsit jobban teljesít ilyen leszorítóerővel. Sikerült jó kört összerakni."

Alonso szerint akár dobogós helyezés is elérhető vasárnap.

"A negyedik jó rajtpozíció és a dobogós helyezés is elérhető. Keményen meg kell harcolni a dobóért és készen állunk mindenre, mert habár a Mercedes nagyon gyors, láthattuk már az utóbbi versenyeken, hogy megbízhatósági problémákkal is küzdenek."




Alonso csapattársa, Kimi Räikkönen elmondta, több hibát is vétett a Q3-ban és ennek köszönhető a nyolcadik hely.

"Rendben volt. A körülmények egészen nehezek voltak és utolsó körömben néhány hibát is vétettem. Az időjárás fog dönteni holnap. Remélem jó döntéseket hozunk és jó eredményt érünk el."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: