DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg nem hitte, hogy ennyivel jobbak a többieknél

Nico Rosberg természetesen nagyon elégedett karrierje első spái pole-pozíciójával, míg csapattársa, Lewis Hamilton úgy érzi, a második rajthely az elsőnél is jobb lehet a tavalyi tapasztalatok alapján.

A Mercedes ismételten kisajátította az első rajtsort, a tizenkét idei időmérő edzésen immár ötödik alkalommal, így érthető módon a csapat nagyon elégedett - egy embert, Lewis Hamiltont kivéve, akinek gondjai adódtak a fékekkel, így nem sikerült felvennie a versenyt Nico Rosberggel, négy pole-ja mellé immár negyedik második rajthelyét szerezve idén. A Mercedes továbbra is csak egyszer kapott ki a szezonban időmérőn, Rosberg már hetedik pole-ját szerezte:



 

"Fantasztikus a pole-ból rajtolni Spában" - olvasható Rosberg hivatalos edzés utáni nyilatkozatában. "Sosem könnyű itt ilyen körülmények közt, így még nagyobb kihívást jelent a pálya. Mégsem volt olyan kemény mint az előző években, hiszen végig intermediate abroncsokkal mehettünk, stabilak voltak a körülmények" - mondta Rosberg, aki nem szeretné, ha megismétlődne, ami Magyarországon történt, ahol a pole-ból indulva még a dobogóra sem állhatott fel:



 

"Az autó egyre jobb és jobb lett, szóval nagyon elégedett vagyok, kissé meg is lepődtem, mennyivel a többiek előtt jártunk. Ezzel együtt remélem, hogy jó rajtom és tiszta versenyem lesz holnap, hiszen Budapesten is láthattuk, hogy a vasárnap számít igazán. De magabiztos vagyok, hiszen az autóm fantasztikus, szóval nagyon várom a versenyt" - zárta szavait Rosberg.



 



 

Lewis Hamilton ugyan ismét kikapott csapattársától, a nyári szünet előtti időmérőkhöz képest mégis elégedett lehet, hiszen sorozatban négyszer szorult ki az első sorból különböző okok miatt: "Kissé ideges voltam az időmérő előtt, azon gondolkodtam, ezúttal összeáll-e minden. Jó érzés látni, hogy a csapat kemény munkája kifizetődött. A pálya esőben nagy kihívást jelent, szárazon, amikor a határon autózhatsz, szórakoztatóbb, de a stabil körülményeknek köszönhetően most sem volt rossz a helyzet."



 

Hamilton igyekszik a lehető legpozitívabban állni a második rajthelyhez: "Nem vagyok különösebben csalódott. Tavaly a pole-ban voltam, de Seb már a Kemmel-egyenesben otthagyott, szóval úgy érzem, a második hely akár legjobb is lehet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: