DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ecclestone: Nekünk nincs vitánk Oroszországgal

Bernie Ecclestone ismét megerősítette, hogy nincsenek kétségei az Orosz Nagydíj megrendezésével kapcsolatban.

Az októberben esedékes első Orosz Nagydíj helyszínét az FIA jóváhagyta, azaz sportszakmai akadálya nincs már a futam megrendezésének. A politika viszont még közbeszólhat a dologba, hiszen Oroszország nemzetközi megítélése az ukrajnai helyzet miatt meglehetősen problémás, s a szituáció a maláj repülőgép lelövése óta még bonyolultabbá vált.



 

Bernie Ecclestone viszont állítja, hogy nem lesz probléma: "Szerződésünk van. Az ottani barátaink is elégedettek ezzel, ahogy mi is. Ott leszünk. Ha más embereknek vitáik vannak Oroszországgal, talán így is van, nekünk viszont nincs" - mondta Ecclestone Spában. A Formula-1 elsőszámú vezetője egyébként több más verseny jövőjével kapcsolatban is megszólalt a napokban.



 



 

Amikor arról kérdezték, vajon végre tényleg eljut-e az F1 New Jersey-be, a 83 éves milliárdos így felelt: "Őszintén szólva, nem hiszem. Még mindig azokkal a gondokkal küzdenek, mint eleinte, semmi nem változott" - mondta Ecclestone, aki az Indiai Nagydíjjal kapcsolatban pedig a minap úgy nyilatkozott, hogy 2015-ben nem tartja valószínűnek a megrendezését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: