DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Jobb teljesítményre számított a Force India

Kiábrándító teljesítményt nyújtott a Force India csapata a Belga Nagydíj esős időmérő edzésén. Sergio Perez a 13. helyen végzett, míg Nico Hülkenberg már az első etapban búcsúzott és a 18. helyen zárt, de mindkét pilóta bizakodva várja a vasárnapi versenyt.

"Nehéz edzés volt trükkös körülmények között" - mondta el Hülkenberg. Először minden jónak tűnt; jó sebességgel mentem és úgy döntöttünk, az egész etapot egy szett intermediate abroncson teljesítjük. Talán ezért nem sikerült a Q2-be jutni, abroncsaim elkoptak és elhasználódtak az etap végére. A Q2 elérhető lett volna, de hibáztam az utolsó két körömben, az utolsó kanyarnál elfékeztem magam, szélesen mentem és időt veszítettem. A holnapi versenyen azt hiszem javítani tudok pozíciómon, mert erős autóval rendelkezünk és tegnap a hosszú távú sebességünk száraz pályán ígéretes volt."




"Nem ez volt a legkönnyebb napunk" - tette hozzá Perez. "Szenvedtem az esős időben és ez volt ma a fő probléma. Szerettem volna előrébb végezni, de nem tudtunk mindenből a maximumot kihozni. Sokkal optimistább vagyok a holnapi napot illetően és erős versenysebességünk lehet. A 13. helyen nem rossz pozíció a futam megkezdésére és biztos vagyok benne, sikerül néhány pozíciót javítani."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: