DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Az életkor csak egy szám, a pályán bizonyítok

A jövőre bemutatkozó ifjú Max Verstappen a sajtó munkatársainak többek közt azt is elárulta, melyik világbajnok stílusa áll hozzá a legközelebb.

A 2015-ös idény kezdetekor az egy évvel ezelőtt még gokarttal versenyző Max Verstappen mindössze 17 éves lesz, ám minden idők legfiatalabb F1-es pilótájaként már bemutatkozhat a száguldó cirkuszban - talán az az adat a legszemléletesebb, hogy az idén a valaha volt 7. legfiatalabb F1-eseként bemutatkozó csapattárs, Danyiil Kvjat három és fél évvel idősebb nála... Bár a mezőny több tagja kétségeinek adott hangot Verstappen felkészültségével kapcsolatban, az ifjú holland úgy érzi, készen áll.



 

"Mindig nagy léptekkel haladtam" - mondta a holland egy belgiumi sajtótájékoztatón. "A gokarttól az F3-ig is egy elég nagy lépés volt, szóval úgy érzem, hogy készen állok. Az életkor csak egy számadat, a pályán kell bizonyítani. Mégis hány lehetőséget kap az ember manapság? A vezetéssel biztosan nem lesz probléma, a körítésről szól majd a dolog. De azt hiszem, hogy mentális trénerre van szüksége az embernek, az nem jó, egyszerűen erősnek kell lenni fejben. Ezzel pedig nem látok semmilyen problémát."



 



 

Verstappen, aki egyébként azt is elárulta, hogy egyelőre nem tudja, hogyan egyezteti majd össze a versenyzést a közelgő vizsgákkal, édesapjáról, a 106 F1-es futamon induló Jos Verstappenről is szólt pár szót: "Nagyon közel állt hozzám, mindent együtt csináltunk. Emlékszem, már négyévesen a paddockban szaladgáltam" - mondta a holland, aki vezetési stílusát tekintve viszont nem hozzá, hanem az egyik aktív világbajnokhoz hasonlította magát:



 

"Máshogy vezetek, mint apám, talán kissé jobban hasonlítok Alonsóra. Amikor agresszívnek kell lennie, akkor agresszív mindent irányítása alatt tart. Én is így szeretek tenni, ezt igazoltam is idén az F3-ban. Azt hiszem, inkább olyan vagyok, mint ő."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: