DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Lotterer: Nem vagyok őrült, hogy elhagyjam az Audit

A Belga Nagydíjon Caterham színeiben debütáló Andre Lotterer kihangsúlyozta, nincsenek a hétvégén túli tervei a Forma-1-ben. A mezőny egyik neves tagja kifejezetten örül, hogy a Le Mans-sztárral együtt versenyezhet - akkor is, ha valószínűleg csak lekörözésnél találkoznak majd egymással.

"Azért fogadtam el a Caterham ajánlatát, mert nem volt vesztenivalóm" - árulta el Lotterer a Speed Weeknek, aki nem csak a WEC-ben, a Hosszútávú Világbajnokságon versenyez, hanem számos LMP1-es riválisához hasonlóan a japán Super Formulában is, ahol jelenleg a második helyet foglalja el. "Az Audi hamar rábólintott, nagyon örülnek nekem. Japánban nem voltak annyira boldogak, mivel ki kell hagynom a versenyt Motegiben, hogy itt legyek."

 

De a 32 éves német kiemelte, esze ágában sincs a sikeres hosszútávú karriert eldobni a Forma-1 kedvéért. "Csak azért, mert itt vagyok, még nem kezdek el álmodozni a Forma-1-ről. Nem fogom elhagyni az Audit, nem vagyok őrült."

 



Lotterer menedzsere, Werner Heinz a Sport Bildnek ugyancsak kihangsúlyozta, a mezőny ötödik németjének felbukkanása csak egyszeri alkalom, és azt is elárulta, kinek köszönhető a nem mindennapi beugrás. Védencének személyes szponzora a Hype energiaital, a cég élén pedig Bertrand Gachot, a korábbi belga F1-versenyző áll.

 

"Valójában Gachot nem akarta a Hype-ot a Forma-1-ben, de az elképzelés, hogy Andre Belgiumban szerepel, túl jó volt" - árulta el a menedzser. Gachot ugyanaz a versenyző, akit 1991-ben egy taxisofőr megtámadásáért két hónap börtönre ítéltek. Az ő helyén mutatkozott be Michael Schumacher épp ugyanitt, Spában.

 

A háromszoros Le Mans-i legjobbnak köszönhetően nagyobb felhajtás övezte a Caterham sajtótájékoztatóját, mint Sebastian Vettelét a Red Bullnál. "Andre abszolút megérdemli ezt, még akkor is, ha nem a legjobb autóban ül" - mondta róla a négyszeres világbajnok. "Amikor gokartoztam, ő volt az egyik példaképen.

 

A Caterham a megszokott helyen, az utolsó két pozícióban zárt mindkét edzésen, az elsőn Lotterer megelőzte csapattársát, Marcus Ericssont, a másodikon alig 0,043 másodpercre maradt le tőle. Ugyanezen a tréningen Lewis Hamilton győztes idejéhez képest 4,904 másodpercet veszített.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: