DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ricciardo nem kezdett erősen

Daniel Ricciardo jóval szerencsésebbnek mondhatja magát, mint csapattársa, Sebastian Vettel, aki mindössze 11 kört teljesített a Belga Nagydíj pénteki napján, de a Red Bull tempójából adódóan sok örömre neki sincsen oka.

Az ausztrál versenyző összesen 35-ször fordult körbe a 7 kilométeres spái pályán, délelőtt kilencedik helyen nyitott, délután egyetlen pozíciót javított. Lemaradása a leggyorsabb Lewis Hamiltonhoz képest 1,8 másodpercet tett ki.

 

"Talán kicsit nehezebb volt, mint amire számítottunk, de tudtuk, hogy lesz nehéz kiszakadni a mezőny közepéről. Ahogy láttuk, a Force India, McLaren, és még néhányan a többiek közül is, például a Toro Rosso, erősek itt. Remélhetőleg holnap gyorsulunk, és eléjük fogunk kerülni. Átlagos nap volt, legbelül erre számítottunk. Ez egy egyedi pálya, ahol alacsony leszorítóerővel futunk. Megpróbáltunk egy kis kompromisszumot kötni az egyenesbeli sebességgel. Ha a pálya felgumizódik, és az időjárás is úgy alakul, az kedvezőbb lehet számunkra" - idézte Ricciardo értékelését a crash.net.

 



Nem garantált, hogy a hétvége további részében nem fognak esőfelhők érkezni Spa-Francorchamps fölé - ez ellen pedig a 25 éves versenyző nem tiltakozna. "Ha amikor felébredek szombaton, esne, akkor nem lennék túl csalódott. Némi csapadékkal több lehetőségünk lenne felzárkózni a Mercedesre és a többiekre. Az egyenesbeli sebességből nem tudunk sokkal többet kihozni, ezért a második szektorra és a mechanikai leszorítóerőre kell koncentrálnunk."

 

"A katasztrófa egy nagy szó, de egyértelműn nem volt ideális napja, mivel motorcsere miatt nem vett részt a délutáni edzésen" - beszélt csapattársáról, Sebastian Vettelről. "Remélhetőleg holnap mindketten ismét pályán leszünk, és a Q3-ba jutunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: