DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Az újonc Lotterer azonnal megtalálta a tempót

Kiválóan sikerült Andre Lotterer első F1-es pilótaként töltött napja: a német versenyző épp azt hozta, amit vártak tőle, segíteni tudta csapatát, és a tempója is azonnal megvolt.

Élete első F1-es szabadedzéseit teljesítette ma a hosszútávú autóversenyzés talán legnagyobb aktív pilótája, a háromszoros Le Mans-győztes WEC-bajnok Andre Lotterer. A Caterham színeiben debütáló 32 éves német azonnal megtalálta a tempót, F1-es autóval jóval rutinosabb csapattársát, Marcus Ericssont az első edzésen megelőzte, s a másodikon is csak kevéssel maradt el tőle. Lotterer így nyilatkozott a délutáni gyakorlást követően:



 

"Nagyon elégedett vagyok a mai nappal. Jól alakult a délelőtti edzés, hamar megszoktam az autót, most már csak optimalizálni kell a vezetési stílusomat. Ahhoz képest, hogy ez volt az első napom, minden a terv szerint ment, meg tudtam tapasztalni, hogy milyen érzés az autó vezetése. Most így kell tovább dolgoznunk, és folytatni az autó fejlesztését" - mondta Lotterer, akinek délután műszaki gondjai támadtak, de szerencsére túl sok időt nem veszített vele:



 



 

"A második edzés is jó volt, minden simán ment, bár egy kicsivel előbb álltunk meg technikai gondok miatt. Egyértelmű, hogy ez is a tanulási folyamat része volt számomra, nem tudtam, mire számíthatok a lágyabb abroncsokon, de azt hiszem, egészen jól ment. A terv szerint haladtunk a programmal, fejlődtünk a tanulás közben is, próbáltunk játszani az autóval. Teljesítettünk néhány gyors etapot, egyértelműen kezdem egyre jobban érezni magam mindennel kapcsolatban, persze a tanulás még nem ért véget.



 

Csapatfőnöke, Christijan Albers roppant elégedett volt Lottererrel: "Egyértelműen segített rajtunk, hogy Andre az autóban ült, kivételesen jó munkát végzett az első napján" - mondta a németről, akit a Renault-t képviselő Cedrik Staudohar is alaposan megdicsért: "Nagyon érdekes volt Andrével dolgozni, azonnal megvolt a tempója, a visszajelzése kiváló, rengeteg hasznos, a miénktől eltérő meglátást hozott a csapathoz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: