DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Maldonado úgy érzi, hogy a Q3-ért harcolhat holnap

Pastor Maldonado balesete ellenére is arra számít, hogy a legjobb tíz körüli helyezésért harcolhat a holnapi időmérő edzésen.

A Lotus venezuelai versenyzője, Pastor Maldonado idén már nem először adott jelentős munkát szerelőinek, amikor a 9-es kanyar kijáratán elveszítette uralmát az autója felett, és alaposan összetörte az E22-t. Maldonadót a balesete követően a pálya orvosi központjába szállították, de szerencsére hamar kiderült, hogy nincs komoly baja, és visszatérhetett csapatához.



 



 

"Bevittek egy gyors ellenőrzésre, azt mondták, hogy rendben vagyok, és egyből mehettem a garázsba" - mondta Maldonado a sajtó munkatársainak. "Bizonyos, hogy a baleset nagynak tűnt, de valójában azért nem volt akkora. Nagyon kipörgött a kerekem a kilences kanyar kijáratán, érintőre vettem a kavicságyat, és elvesztettem az irányítást. Semmit sem tudtam tenni. Nehéz volt a vezetés, a kivezető körön voltam hideg gumikon. Részint az én hibám volt, részint az autóé... Megesik az ilyesmi."



 

Maldonado a balesete ellenére is nagyon erős szereplésre számít a továbbiakban: "Az első edzésen voltak gondjaink a fékekkel, de megoldottuk a problémákat. Az autó nem nézett ki rosszul, jó esélyünk van arra, hogy közel legyünk a legjobb tízhez. Aztán pedig bármi megtörténhet a versenyen" - mondta a 2012-es Spanyol Nagydíj győztese az edzés után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: