DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Dobogós helyezést szeretne elérni a Williams

Ugyan a Williams nem teljesített jól a Belga Nagydíj pénteki első szabadedzésén, Bottas csak a 10., Massa a 15. helyen zárt, de délutánra javult a teljesítmény és Massa a negyedik, míg Bottas a hatodik helyen végzett. A csapat célja, hogy vasárnap dobogós helyezést szerezzen.

"Jó pénteki napunk volt, problémamentes, folytatni tudtuk az autó megismerését" - mondta el Massa. "Némi gumikopást tapasztaltunk, amely fontos lesz a gumistratégia során és fontos lesz, hogy a versenyen jó időben jó abroncsokon legyünk. A Mercedes továbbra is nagyon erős és láthatóan mindenkivel szemben előnyben vannak, de jó lehetőségünk lehet a dobogós helyezésért harcolni és arra van szükség, hogy a hétvége során folytassuk az autó javítását."

 




"Sok beállítási tesztet végeztünk ma jó eredményekkel és célunk, hogy erős eredményt érjünk el az időmérő edzésen, valamint a versenyen, mert ez a pálya fekszik autónknak" - folytatta Bottas. "Az autó egyensúlya már az első edzés elejétől jó volt és sikerült még tovább javítani rajta, de még úgy érzem a vasárnapi verseny előtt további teljesítményt tudunk kihozni belőle. Nem volt különösebben jó köröm a lágyabb keveréken, de az időeredmény amit elértem versenyképes volt, ez pedig bíztató."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: