DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Elkerülhetetlen az erőforrás miatti büntetés

Sebastian Vettel úgy érzi, kizárt, hogy ne kapjon rajtbüntetést az erőforrásegységek miatt a szezon hátralévő részében.

Sebastian Vettel a mai nap nagyobb részét motorhiba miatt kihagyni kényszerült: a délelőtti gyakorlást idő előtt fejezte be, délután pedig pályára sem vihette az autót. Ezzel Vettel kritikus pontra érkezett, hiszen a szabályok értelmében egy szezonban mindössze ötöt lehet büntetlenül elhasználni az egyes erőforrásegységekből, a hatodikért már rajtbüntetés jár: tíz hely az első elemért, öt minden további "hatodik alkatrészért", ha pedig valamely elemből a hetediket is be kell szerelni az autóba, azért ismét tíz hely jár, és így tovább.



 



 

Vettel bízik benne, hogy a ma használt erőforrásban nem keletkezett javíthatatlan kár: "Remélhetőleg a motor nem sérült meg, ezért nem is mentünk ki, hogy ezt ellenőrizzük" - mondta a négyszeres bajnok. "Ha viszont sérült, akkor természetesen egy újra lesz szükségünk, ha nem is ezen a hétvégén, de valamelyik elkövetkező hétvégén. Meg kell várnunk, hogy ez kiderüljön" - idézi a németet az Autosport.



 

A Red Bull versenyzője abban viszont biztos, hogy legalább egy ízben szembe kell néznie a csere miatti büntetéssel: "Egy extra motorra mindenképpen szükségünk lesz. Csak az a kérdés, hogy hat elég lesz-e, vagy még egy kell majd, ez főként a ma használt motortól függ. Mindenesetre elkerülhetetlen, hogy büntetésekkel szembesüljünk a szezon második felében."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: