DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ecclestone: Visszatértem, minden marad a régiben

Bírósági tárgyalásának fényében már sokan Bernie Ecclestone F1-es uralkodásának végét vizionálták, a 83 éves üzletember azonban ügyének ejtése után visszatért a paddockba, és esze ágában sincs onnan távozni.

A FOM elnöke, mint ismeretes, alkut kötött a müncheni bírósággal, ahonnan 100 millió dollár fejében szabadon távozhatott, cserébe pedig örökre tisztázatlan marad, hogy valóban bűnös volt-e a hírhedt vesztegetés ügyében.

 

Ecclestone jelen van a Belga Nagydíjon, ahol az Autosportnak nyilatkozva egyértelműsítette, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba: "Semmi nem változott, mindössze annyi történt, hogy pár napig nem voltam az irodámban. Folyamatosan beszélgetünk arról, hogy mit tehetnénk, nincs megállás" - jelentette ki.

 

A brit lap megkérdezte Ecclestone-tól, sikerült-e már rájönni, hogy mi okozza a Formula-1 idei nézettségcsökkenését, ám az üzletember elismerte, hogy ő sem mindentudó.

 



"Fogalmam sincs. Beszéltünk a tévésekkel erről, de a nézettségi mutatók mindenhol csökkennek, minden sportban. És nem is csak a sportban, hanem más területeken is. Ezt pedig rengeteg tényező befolyásolhatja."

 

Végül még egy hosszú ideje a levegőben lógó kérdésben is állást foglalt Ecclestone, amikor elmondta, a 2012 óta halogatott New Jersey-i futam valószínűleg sohasem fog megvalósulni, és a jövőre érkező Mexikói Nagydíj miatt már nem is igazán lesz rá szükség.  

 

"Nem igazán hiszek benne. Ugyanazok a problémáik, amik kezdetben is voltak. Semmit sem változott a helyzet körülöttük" - mondta a tervezett amerikai utcai pályáról.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: