DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Újabb újonc? Sainz Monzában debütálhat az F1-ben

Spanyol lapértesülések szerint igen valószínű, hogy Monzában nem Fernando Alonso lesz az egyetlen spanyol a Formula-1 mezőnyében.

Andre Lotterer után könnyen lehet, hogy újabb újonc ejtheti meg Formula-1-es bemutatkozását a Caterham színeiben. Carlos Sainz Jr, aki Max Verstappen szerződtetése miatt lecsúszott a Toro Rosso jövő évi üléséről, bár korábban favoritnak számított, az AS értesülései szerint két hét múlva, Monzában debütálhat a királykategóriában a mezőny legkisebb csapatánál - a lehetőséget természetesen Helmut Marko tárgyalókészsége és a Red Bull pénze biztosítaná a számára.



 



 

A hír már korábban is felmerült, egyes pletykák már a nyári szünet előtt is arról szóltak, hogy Sainz Ricciardo 2011-es hispaniás bemutatkozásához hasonlóan egy kiscsapatnál kezdheti meg F1-es szereplését. A spanyol versenyző jelenleg a WSR csúcskategóriájának favoritja, így az esetleges bajnoki cím, és az F1-es bemutatkozás során szerzett tapasztalat kiváló ajánlólevelet biztosíthatna számára az eljövendőkben.



 

Ez azt is jelentené, hogy Kamui Kobayashi kényszerű száműzetése meghosszabbodik, bár eredetileg arról volt szó, hogy csak egy versenyre, a Belga Nagydíjra száll ki autójából, melyet erre a hétvégére a háromszoros Le Mans-győztes Andre Lotterer örökölt meg. Az AS szerint Sainz monzai szereplése ha száz százalékig biztosnak nem is tekinthető, de nagyon valószínű, hogy két hét múlva nem egy, hanem két spanyol versenyző lesz a rajtrácson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: