DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas nagyobb kockázatvállalást szeretne a Williamstől

Valtteri Bottas úgy érzi, a Williamsnek sikerült annyit fejlődnie a szezon során, hogy immár nem szabadna megrettenniük a rizikósabb döntésektől, és adott esetben nagyobb elánnal kellene hajszolniuk a győzelmet, amire a következő két futamon nyílhat a legjobb lehetőségük.

A finn pilóta már három dobogót jegyez az idei szezonban, de továbbra is úgy tűnik, ha a Mercedesek nem követnek el valami hibát, a Williamsnek nem lesz esélye felülkerekedni rajtuk. Mégis a spái és a következő, monzai pályában van a legnagyobb reményük, hiszen a még a Mercedesnél is kisebb légellenállású Williamsek fürgén mozoghatnak a hosszú egyenesekben.

 

Bottas szerint itt az alkalom, hogy végre ne csak a biztosnak tűnő dobogóra játsszanak, hanem megpróbálják felvenni a harcot a szezon domináns istállójával.

 



"Csapatként immár sokkal erősebbek vagyunk, mint a szezon elején voltunk, rengeteget tanultunk azóta. Talán most már képesek lennénk kicsit rizikósabb döntéseket is meghozni. Persze általánosságban a csapat kezében van, hogy milyen utat választunk" - mondta a finn.

 

"Nyilván nem szabad butaságokat csinálnunk, de szerintem ha látunk esélyt a győzelemre, mindenképpen vállalnunk kellene érte a kockázatot."

 

"Tudjuk, hogy bármelyik pályán is vagyunk, mindig a Mercedes lesz előnyben. Szerintem még Spában és Monzában is övéké lesz a legerősebb csomag. De ezen a két versenyen közelebb kerülhetünk hozzájuk, és ha változik az időjárás vagy valami történik velük, akkor lecsaphatunk a lehetőségre."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: