DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso maradna a Ferrarinál

Fernando Alonso elmondta, célja, hogy jelenlegi szerződését meghosszabbítsa és a Ferrarinál maradjon.

Habár a hírek szerint a spanyol pilóta nem elégedett a vörös autó teljesítményével, mégis azt tervezi, hogy a következő két évben is Maranellóban marad.

Az idei évben felmerült találgatások szerint a McLarenhez térne vissza 2015-től, amikor a Hondával a wokingi csapat megkezdi az együttműködést, de a pletykák már arról is szóltak, hogy a Ferrarinál marad és a 2016-tól életbe lépő szerződése kilenc számjegyű fizetést garantál számára.

"Két évre szóló szerződésem van és így nem sietem el az aláírást, habár az a célom, hogy maradjak" - mondta el Alonso a La Gazzetta dello Sportnak. "A kérdés, hogy miért alakulnak ki ezek a túlzó és összefüggéstelen információk, amelyek rontják a rólam kialakult képet, de ez nem is fontos."




Az nem volt egyértelmű, hogy a Ferrarira mutatott-e, de Belgiumban csütörtökön megkérdőjelezte a csapatfőnök, Marco Mattiacci azon állítását, hogy kockáztatnia kell a csapatnak.

"Az évek során mindig azt hallom, hogy több kockázatot kell vállalni. 2011 végén hallottam ezeket az üzeneteket és 2012-ben a vonórudas felfüggesztést alkalmaztuk. De nem ez a lényeg. A lényeg, hogy minden jól működjön együtt, nemcsak az autón, de a gyáron és a létesítményeken is javítani tudjunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: