DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Magyarázkodik a Marussia: Változtak a körülmények

Kellemetlen helyzetbe hozta magát a Marussia, amikor az első szabadedzés megkezdése után változtatta meg tegnap bejelentett terveit, és a hétvége további részében mégis Max Chiltont alkalmazza majd Alexander Rossi helyett. A csapat elnöke, Graeme Lowdon szerint mindenről a szerződések döntöttek.

Magyarán szólva valószínű, hogy a Chilton támogatói által elmaradt pénzösszegek mostanra megérkeztek az istálló számlájára, így a brit, aki tegnap még úgy nyilatkozott, önként mondott le az ülésről, péntek délutántól kezdve hirtelen ismét az autóban találja magát, amivel kicsit a saját korábbi kijelentésének is ellent mond.

 

Rossi debütálását nem csak ő, hanem számos amerikai szurkoló is izgatottan várta, ám a 22 éves pilóta számára fájdalmasan már az első gyakorlás után véget fog érni ez a versenyhétvége.

 



Lowdon a BBC-nek nyilatkozva igyekezett megmagyarázni a tragikomédiába fulladt pilótaügyet. "Olykor megtörténnek ilyen dolgok. A pilóták dolga, hogy rugalmasak legyenek - Max és Alex is profik, ezért képesek lesznek helyén kezelni a szituációt. Ez nagyon jól jelzi, hogy néha hogyan kell működnie ennek az üzletágnak" - mutatott rá.

 

"Nem mehetek bele túlságosan a részletekbe, de végső soron egy F1-es csapatot működtetünk, és számos kereskedelmi szerződés köt minket. Olykor a szerződésekből adódó okok miatt nem helyes, ha egyes versenyzők az autóban ülnek, és mi ezen a hétvégén eljutottunk erre a pontra. Ám a körülmények mostanra megváltoztak. Alex a tartalékpilótánk, és pontosan azért van itt, hogy segítse a csapatot és készen álljon, amikor a mostanihoz hasonló helyzetek állnak elő. Az elsődleges tervünk mindig a stabilitásra való törekvés."

 

A Marussia autóit tehát az időmérőn és a versenyen ugyanaz a két pilóta vezeti majd, akik korábban is a szezon során: Jules Bianchi és Max Chilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: