DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Újabb fordulat: Mégis Chilton versenyez Rossi helyett

Finoman szólva is zűrzavaros a helyzet a Marussiánál, ahol még az utolsó utáni pillanatban is csavartak egyet a hétvégi pilótafelálláson, mindent visszaállítva az eredeti mederbe. Mégis a csütörtökön partvonalra állított Max Chilton fog rajthoz állni a versenyen, aki a második edzéstől visszaveszi az autót Alexander Rossitól.

A sereghajtó istálló már Spába érkezve, csütörtökön jelentette be, hogy frissen igazolt tesztpilótájuk, az amerikai Rossi ugrik be a hétvégére Chilton helyett, miután a brit pilóta szerződésével hirtelen gondok adódtak - a paddockból érkező információk és maga Chilton szerint is egyszerűen arról volt szó, hogy Rossi több pénzt ajánlott az ülésért, illetve a brit pilóta részéről nem érkezett meg időben a megbeszélt összeg.

 

Rossi ennek megfelelően autóba is ült a Belga Nagydíj első szabadedzésén, ám úgy tűnik, hogy közben Chilton helyzete megoldódott, és a gyakorlás első perceiben a Marussia bejelentette, hogy mégis a brit pilótával fogják folytatni a hétvégét, aki a második edzéstől kezdve visszaveszi az autót a debütálás lehetőségétől az utolsó pillanatban megfosztott Rossitól.

 



A 22 éves amerikai pár éve az F1 kapujában toporog, és az előző hónapban igazolt át a Caterhamtől a Marussiához, ahol váratlanul hullt ölébe ez a lehetőség. Ám amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is illant, még mielőtt ténylegesen megvalósulhatott volna számára az álom, így minden bizonnyal tovább kell várnia a Formula-1-es versenyen való bemutatkozásra.

 

Nem ez az első alkalom, hogy a Marussia váratlan döntést hoz az utolsó pillanatban a pilótafelállást illetően. Emlékezetes, hogy a 2013-as idény kezdetén, a tesztszezon végéhez közeledve a már leszerződtetett Luiz Raziát menesztették a meg nem érkezett pénzek miatt, és helyére nagy hirtelenséggel Jules Bianchit ültették be.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: