DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A ""túl öreg" Vergne hálás a Red Bullnak

Az ifjú Max Verstappen kedvéért elküldött Jean-Eric Vergne nem kritizálta a tőle megváló csapatát, s a jövőbeli terveiről is beszélt.

A hét elején kiderült, hogy a Toro Rossónál 2012 óta szereplő Jean-Eric Vergne-nek a szezon végén el kell hagynia a faenzai csapatot, hogy a helyét az ifjú Max Verstappen foglalja majd el. Mint azt Vergne Spában elárulta, a csapat erről szóló döntését csak néhány órával azelőtt tudta meg, hogy azt hivatalosan is bejelentették volna. Vergne Belgiumban nagyon szimpatikusan nyilatkozott, s egy rossz szót sem szólt az őt elküldő csapatra:



 

"Csak egy dolgot mondhatok: mindörökké hálás leszek a Red Bullnak azért, amit velem tettek" - idézi a franciát az RMC Sport. "Nem felejthetjük el, hogy éppúgy adtak esélyt nekem három évvel ezelőtt, mint ahogy most adnak Verstappennek. Szóval teljes mértékben megértem a döntést. A Toro Rosso a fiatal versenyzőknek szánt csapat, én pedig úgy tűnik, hogy túl öreg vagyok. Talán gyakrabban kellene borotválkoznom, hogy fiatalabbnak tűnjek" - mondta nevetve a 24 éves versenyző.



 



 

Vergne mindenképpen szeretne az F1-ben maradni, így a következő nyolc versenyen az a legfontosabb célja, hogy bizonyítsa, hogy érdemes erre: "Nem változtatom meg a vezetési stílusomat. Azt hiszem, többen figyelnek majd, mint eddig, mivel már nem lesz rajtam a Toro Rosso címke, így másokat is érdeklek majd talán, akik eddig rám sem néztek. Az ember nehéz időben tudja a legjobbját megmutatni, pozitív a hozzáállásom."



 

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost csütörtökön azt mondta, hogy "imádkozni fog Jézus Krisztushoz", hogy Vergne autója megbízható legyen a szezon hátralévő részében, s így megmutathassa, hogy mire is képes. A Red Bull ráadásul ígérete szerint segíteni fog Vergne-nek abban, hogy üléshez jusson, bár ennek pontos részletei egyelőre nem tisztázottak:



 

"Egyeztetünk erről a dologról. Sok ember hívott már azzal, hogy segíteni akar nekem, de meg vagyok győződve róla, hogy a legjobb segítség az lenne, ha jönnének az eredmények" - mondta Vergne, aki azt is elárulta, hogy van már csapat, mely kapcsolatba lépett vele.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: