DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone szerint nem lesz jövőre Indiai Nagydíj

Bár az eredeti tervek arról szóltak, hogy India 2015-ben visszatérhet a versenynaptárba, mostanra már egyáltalán nem tűnik ez olyan biztosnak.

A Formula-1 első számú vezetője, Bernie Ecclestone nyilatkozatából úgy tűnik, hogy az indiai rajongók lassan lemondhatnak arról, hogy országukba jövőre is ellátogat a Formula-1. Ecclestone elmondása szerint arra számított, hogy a szervező Jaypee Group idejében előhozakodik egy megfelelő szerződéssel, ám ez nem történt meg. A versenynaptár első változata alighanem heteken belül elkészül, így India kifutni látszik az időből:



 



 

"Túl késő van már 2015-höz" - mondta Ecclestone a PTI-nek. "Most 2016-ra figyelünk, reméljük, hogy addigra az indiai adóügyeket is elrendezik majd. Sőt, a szervezőknek a meglévő szerződéről is gondoskodni kell, mielőtt visszatérhetünk. Várakozásaim szerint a jövő héten találkozom velük" - mondta a 83 éves brit, aki az idei futam tavaly bejelentett törlését követően a szigorú adó- és bürokratikus rendszer mellett pénzügyi okokat jelölt meg a távolmaradásra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: