DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Ha Lowe kéri, elengedem Rosberget

Lewis Hamiltont egy interjúban a négy héttel ezelőtti magyarországi eseményekről kérdezték.

A nyári szünetről visszatérő Lewis Hamiltonnal készített interjúban a Formula-1 hivatalos honlapjának riportere többek közt arról is megkérdezte 2008 világbajnokát, mennyire sikerült túltennie magát a Magyar Nagydíjon történteken. Mint az köztudott, a négy héttel ezelőtti futamon csapata arra kérte Hamiltont, hogy engedje el az övétől ellentétes taktikán lévő társát, Nico Rosberget. Hamilton, aki a kérésnek nem tett eleget, elmondása szerint már nem rágódik ezen:



 

"Nagyon gyorsan túllépek a dolgokon" - mondta Hamilton. "Persze ez a helyzettől is függ. Silverstone-t például nehezebb volt megemészteni aznap este, de másnapra minden rendbejött" - idézte fel a Brit Nagydíjat Hamilton, ahol saját hibás döntése miatt csak a hatodik helyről rajtolhatott, de végül győzni tudott Rosberg műszaki hibáját követően:



 



 

"Megtanultam továbblépni: ami történt, megtörtént. Az, hogy hogy tudsz túllépni a dolgokon, azt is befolyásolja, hogy hogyan haladsz előre - és utóbbi számít igazán. Remek nyári szünetem volt, tisztáztam bizonyos dolgokat Paddyvel és Totóval" - mondta Hamilton, aki azt is elárulta, hogy nem Lowe küldte neki azt a bizonyos üzenetet, pedig ha így lett volna, minden másként alakul:



 

"A mérnököm volt az. Paddy is megszólalhatott volna a rádióban, ha olyan lett volna a helyzet, hogy ezt most muszáj megcsinálnom. Megnyomhatta volna a gombot. Ha Paddy szólal meg, akkor tudod, hogy egy sebességgel lejjebb, és el kell őt engedni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: