DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton úgy érzi, mintha első címéért harcolna

Lewis Hamilton saját elmondása szerint teljesen úgy kezeli az idei bajnoki csatát, mintha csapattársához hasonlóan első vb-címéért küzdene.

A brit 2008-ban már sikeresen megvívott egy ilyen harcot, ami elmondása szerint nem is volt annyira kemény, mint az idei. A nagy hajtás miatt azonban ismét úgy érzi, mintha első címéért küzdene, és tudja, hogy siker esetén nem is öröm, inkább megkönnyebbülés lesz majd rajta úrrá.

 

"Tudom, hogy átéltem már hasonlót, hiszen a második bajnoki címemért hajtok, de mégis úgy érzem, mintha az elsőért küzdenék. Ez azért lehet, mert minden verseny különbözik a többitől, és minden szezon egy új tapasztalatot jelent. Minden vasárnapi rajt másfajta érzést nyújt" - mutatott rá Hamilton.

 



"Számomra nagy megkönnyebbülés volt, amikor megnyertem a bajnokságot, hiszen egész évben ezen járt az eszem, ezzel foglalkoztam. Az egyetlen félelmem ilyenkor a vereség. Tehát amikor nyertem, akkor csak nagy megkönnyebbülést éreztem, és nem azt, hogy mennyire nagyszerű dolog győzni."

 

Hamilton futamgyőzelmek tekintetében eddig 5:4-re vezet Nico Rosberggel szemben idén, a pontokat illetően mégis 11 egységnyi lemaradásban van nyolc futammal a szezon vége előtt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: