DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Stewart megnevezte a mezőny egyetlen zsenijét

A mezőny 22 pilótája közül csak néhányan igazán kivételes tehetségek, és közülük is kiemelkedik egy pilóta, akit Jackie Stewart zseniként aposztrofál. A háromszoros világbajnok skót szerint ez a jelző csakis Fernando Alonsóra illik.

Stewart a spanyol Marcának nyilatkozva vezette le gondolatmenetét, és végül ő is arra a következtetésre jutott, mint már sokan mások, akik a jelenlegi legjobb pilótát próbálták megnevezni.

 

"Mentálisan valószínűleg Alonso a legjobb, a leggyorsabb viszont bizonyára Lewis Hamilton. Kétségtelenül Rosberg is a legjobbak közé tartozik, Vettel pedig vele hasonló szinten áll. Ők a mezőny kimagasló pilótái" - vélekedett a 75 éves skót.

 

"A világon több százmillió sofőr van, néhány ezren élnek a versenyzésből, és csak párszázan vannak azok, akik igazán jól megélnek belőle. Közülük is csak 22-es lehetnek nagydíjversenyzők, akikből talán csak hatan igazán jók, ebből hárman kivételes tehetségek, de csak egy van, akit zseninek nevezhetünk. Ha pedig ki kellene választanom ezt a leginkább tökéletes versenyzőt, Alonsót mondanám."

 



A spanyolt azonban hiába magasztalják egyre többen pályafutása utolsó szakaszához közeledve, a sikerek elkerülik őt: immár nyolc év telt el azóta, hogy legutóbb bajnoki címet szerzett, és egyelőre a Ferrarinál sem áll közel az ismétléshez. Viszont nem kizárt, hogy a csapattal meglévő szerződése ellenére is a McLarenhez igazolhat a közeljövőben.

 

"Nem tudom, hogy szüksége van-e a csapatváltásra, az viszont biztos, hogy a következő 6-8 hét során meg kell hoznia a döntését" - mondta erről Stewart.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: