DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Kobayashi sajnálkozik: Ilyen a motorsport

Kamui Kobayashi a Twitteren közölt rövid üzenetében fejezte ki sajnálatát, amiért nem állhat rajthoz a Belga Nagydíjon. A Caterham az eredményeket szem előtt tartva választotta helyette Andre Lotterert, de az istálló korábbi szakembere, Mike Gascoyne szerint a csapat ezzel csak magának tett keresztbe.

Kobayashi elsősorban a rajongóinak támogatásából finanszírozta idei F1-es visszatérését, de a jelek szerint ez nem volt elég ahhoz, hogy a szezon minden futamán autóba üljön. Egyelőre csak a spái futamra helyezték őt partvonalra, mert a csapat szerint Lotterer a fejlesztések kiértékelésében és az esős körülmények között is hasznosabb lehet.

 

"Kár, hogy nem vezethetek Spában. Sajnálom a szurkolóimat is emiatt, de ilyen a motorsport" - írta Twitteren a 27 éves japán, aki ezt követően kissé filozofikusra vette a figurát, amikor Leonardo da Vinci egy idézetével példázta jelenlegi lelkiállapotát: "Időnkét menj el, pihenj, azért, hogy mikor visszatérsz a munkádhoz, a megítélésed bizonyosabb legyen. Menj távolra, mert így a munka kisebbnek tűnik és több látszik belőle amint rátekintesz, és ugyanakkor a harmónia és arányosság hiánya is könnyebben észrevehető."

 



A Caterham új vezetősége szerint lehet, hogy Lotterer jobban boldogul majd Spában, de a csapat korábbi technikai igazgatója, Mike Gascoyne ebben egyáltalán nem bíztos.

 

"Nagy kár, hogy Kamui nem léphet pályára Spában. Ő volt a csapat egyetlen reménye a 10. hely visszaszerzésére, de tipikus döntés ez az új menedzsmenttől" - írta a brit szakember, aki továbbra is a Caterham csoport alkalmazásában áll, ami viszont még mindig Tony Farnandes kezében van, mivel csak a versenycsapatot adta el Colin Kolleséknak.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: