DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Mercedes javasolta Verstappennek a Red Bullt

Noha Max Verstappen szolgálataiért két F1-es csapat, a Red Bull és a Mercedes versengett, végül éppen utóbbi volt az, amely az energiaitalosokhoz küldte a fiatal hollandot, árulta el Toto Wolff.

Egyes feltételezések szerint a Red Bull azért vállalta be, hogy már 17 évesen megadja a debütálás lehetőségét Verstappennek, mert a Mercedes jobb ajánlatot tett számára, és ezzel a kihagyhatatlan lehetőséggel próbálták felüllicitálni a németeket.

 

A Mercedes üzleti ügyvezetője, Toto Wolff viszont most csak annyit mondott el, egyáltalán nem bánja, hogy az egyik legbiztatóbb fiatal tehetség a riválisuk szolgálatába állt, hiszen ők maguk egy ideig még biztosan nem tudták volna őt versenyzési lehetőséghez juttatni.

 



"Volt néhány találkozónk Josszal és Maxszel. Kétségtelenül nagy tehetség, de mi nem tudtunk volna garantálni számára egy versenyzői ülést a Formula-1-ben. Ezért azt javasoltam nekik, hogy fogadják el a Red Bull ajánlatát" - nyilatkozta Wolff.

 

Míg a Mercedes az elérhető legerősebb pilóták megszerzésére törekszik, a Red Bullnak a két csapata révén megvan az az előnye, hogy a Toro Rossóba kísérleti jelleggel is beültessen fiatalokat, így nyilvánvalóan ők jelentik a legjobb kitörési lehetőséget a fiatalok számára. A faenzai istálló nélkül biztosan senki nem vállalta volna be, hogy Verstappent 17 évesen autóba ülteti, mint ahogy valószínűleg másik versenyzőjük, Danyiil Kvjat sem debütálhatott volna 20 esztendősen.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: