DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Két DRS zóna Spában, Pirro a negyedik versenybíró

Az FIA a hétvégi Belga Nagydíjra az idei gyakorlatnak megfelelően két DRS zónát jelöl ki.

A Spa-Francorchamps pályán az első zóna mérési pontja 240 méterrel a kettes kanyar előtt lesz, az állítható hátsó szárny aktiválására a Kemmel egyenesben, 310 méterrel a négyes kanyar után lesz lehetőség. A második mérési pontot 160 méterrel a 18-as kanyar előtt jelölik ki, az aktivációs pont 30 méterrel a 19-es kanyar után, a célegyenesben lesz.




A versenybírói testületben a pilótákat Emanuele Pirro képviseli majd. A korábbi Formula-1-es pilóta először 2010-ben Az Abu Dhabi Nagydíjon ülhetett a döntnöki székbe. A testületben Dr. Gerd Ennser és Vincenzo Spano kap helyet.

Az 51 éves Pirro a nyári szünetet megelőző Magyar Nagydíjon is versenybírói szerepet töltött be.

Az olasz 38 Formula-1-es versenyen indult 1989-1991 között, újonc évét a Benettonnál töltötte, majd két évig a Scuderia Italiát erősítette. Legjobb eredményét Ausztriában érte el, ahol ötödik lett.

Pirro az autósport más kategóriájában nagyobb sikereket ért el, ötször nyerte meg a 24 órás Le Mans versenyt. 2001-ben és 2005-ben az amerikai Le Mans széria bajnoka lett, valamint német és olasz túraautó bajnoki címet is szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: