DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Mattiacci: A Ferrarinak kockáztatnia kell

A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci elmondta, a maranellói csapatnak bátrabbnak kell lennie és kockázatot kell vállalnia, ha szeretnének újra bajnoki címeket szerezni a Formula-1-ben.

Az Autosportnak nyilatkozva Mattiacci elmondta terveit, hogyan juttatja vissza a Ferrarit a Formula-1 élére, az olasz szakember szerint fontos, hogy a csapat szakítson a korábbi óvatosságával.

"Kockáztatnunk kell" - mondta el Mattiacci."Azért, hogy a lehető legjobb együttműködés legyen. Párbeszéd. Bátornak kell lenni. Ez a legfontosabb számomra."

A csapatfőnök már megkezdte a Ferrari átszervezését - a motorrészleg átalakítása már megtörtént - és elmondta, a jövőben egy teljesen más szellemiségű alakulatot szeretne látni.

"Ezek nagyon fontos változások. Tisztázni kell, merre szeretnénk menni. Nem tudom, hogy nevezhetők-e nagy változásoknak, de nagyon fontosak lesznek. Azt hiszem, a Ferrarinak más szemléletben kell működnie. És az idő majd megmutatja, hogy jobb is lesz. De a változást lesz minden téren - a legfontosabb, hogy a kultúra megváltozása és a folytonossági kérdések. Ezek a legfontosabb dolgok."

 




Mattiacci rámutatott arra, hogy amikor átvette a csapat irányítását nagyon bosszantotta a különböző részlegeknél kialakult kultúra.

"Nem szeretem, hogy a motorral foglalkozók az első öt percben a karosszériáról beszélnek. Nem szeretem, hogy a karosszériával foglalkozók a motorról beszélnek. Az autóról beszélünk. Mindenkinek osztoznia kell az autóval kapcsolatos felelősségen. Nincs olyan, hogy mi jobban teljesítünk nálatok, vagy mi azért tettük ezt, mert erre kértetek minket. Mindenki ugyanannyira felelős az autóért."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: