DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Toro Rosso már várja a szezon folytatását

Közel egy hónap telt el a Magyar Nagydíj óta és ezen időszak alatt a csapatoknak két hétre kötelezően be kellett zárniuk gyárukat, ahogyan a Sportszabályzat előírja. Ez egy jól megérdemelt pihenőt biztosított mindenki számára a csapatban, hogy kiélvezze a szüntet a családdal és barátaikkal. De az autósport rajongóknak egy hónap verseny nélkül túl hosszú, így az egész Scuderia Toro Rosso csapat várja már, hogy a hétvégén tovább folytatódjon a bajnokság. A várakozás nagyon nagy, mivel a futamra a naptár egyik legnagyobb kihívást jelentő pályáján kerül sor, Spa-Francorchamps-ban. Ugyan az eredeti vonalvezetés felét használják csak, de a hét kilométer hosszú aszfaltcsík is megfelelően jellemzi a régi pályát.

"Spa kétségtelenül a naptár egyik legjobb pályája és azt hiszem, elmondhatom, ez a kedvencem" - mondta el Jean-Eric Vergne. "Több szempontból is szeretem, egyrészt maga a pálya miatt. Az országot is kedvelem és a területet, ahol a pálya található, mert nagyon csodálatos. Belgiumban mindig nagyon sok belga rajongó vár engem és otthonosan érzem itt magam. Ez egy nagyszerű hétvége. Természetesen a hely híres a furcsa időjárásról, a pálya egyik részén eshet az eső, míg a másikon nem, ezt mindig szeretem. A gyors részek, ahol jó motorerőre van szükség, és a lassú, technikás részek keveréke, itt csatlakozik össze két ponton is az eredeti, 14 kilométer hosszú pályával. Ez a hétvége mindig nagyszerű!"




"Nagyon jó emlékeim vannak, mivel háromszor nyertem már itt" - tette hozzá Kvjat. "De amikor a pályán vagy, minden újra a nulláról kezdődik és a jó teljesítmény attól függ, mennyire jó munkát tudsz végezni péntek reggeltől. Spa legendás pálya, élvezettel vezettem itt korábban, így várom már, hogy először Formula-1-es autóval is kipróbálhassam. Az egyik kedvencem. Mire van itt szükség? Erős motorra, magas leszorítóerőre a második szektorban, amely technikás, valamint az első és a harmadik szektorban féktávon stabil autóra és jó egyenesbeli sebességre. Ha esne az eső, az számomra jó lenne."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: