DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A McLaren nem számít javulásra Szingapúrig

Eric Boullier beismerte, a 2014-es utolsó európai versenyeken valószínűleg a McLaren nem fog látható előnyre szert tenni.

A francia szakember bízik a wokingi csapat fejlesztéseiben, amelyekkel az MP4-29-ből még többet próbálnak kihozni, de elmondta, Spa-Francorchamps és Monza nem a legjobb helyszín arra, hogy megfelelő összehasonlítást lehessen végezni, ehhez várni kell a Szingapúri Nagydíjig.

"Spa és Monza azok a pályák, ahol minden csapat különleges leszorítóerő csomaggal készül, így Szingapúrban térünk csak vissza a sokkal hagyományosabb beállításhoz, itt fogjuk majd csak tisztán látni fejlődésünket, de azt hiszem, van okunk az optimizmusra. A szezon során végzett működésbeli változások megszokásához időre volt szükség, de azt hiszem, az év utolsó nyolc versenyén sokkal erőteljesebb fellendülést láthatunk majd teljesítményünkben."




A McLaren jól kezdte az évet, az újonc Kevin Magnussen és csapattársa, Jenson Button is az első háromban végzett az Ausztrál Nagydíjon, de a szezon további része csalódás volt, csak Kanadában és Angliában sikerült nagyobb mennyiségű pontot szereznie a csapatnak. Ennek eredményeként a McLaren a konstruktőri bajnokság hatodik helyéről várhatja a folytatást, de Boullier bízik benne, hogy jól teljesítenek majd a szezon második felében.

"A szezon első felében az ígéret és a csalódás jelei is megmutatkoztak, de Jenson és Kevin különösen inspiráló versenyeket teljesítettek, nagyon keveset hibáztak és mindig kihozták a maximumot a csomagból. Ugyanakkor a csapat keményen dolgozott a gyárban és a versenypályán, hogy javítson a teljesítményen - és most látjuk ennek a munkának a gyümölcsét. Csalódott versenyünk volt Magyarországon a nyári szünet előtt, de kielemeztük a problémákat és úgy érezzük, már tudjuk, mit csináltunk rosszul. Belgiumba mindnyájan felfrissülve és pozitív érzésekkel utazunk, várjuk már, hogy újra dolgozhassunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: