DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Bruno Senna nagybátyja szuperautóját vezeti

A Forma-1-ben két és fél szezont töltő Bruno azt a Honda NSX-et vezeti majd, amely korábban Ayrton Sennáé volt. A háromszoros világbajnok mindegyik címét Honda-motorokkal szerezte, a sportkocsi fejlesztésében pedig ő maga is részt vett.

A tizenöt évig gyártott NSX fejlesztésében számos nagy név szerepet vállalt - Senna mellett egykori csapattársa, Satoru Nakajima és a háromszoros Indycar-bajnok Bobby Rahal is, aki saját Honda kereskedést üzemeltetett. Senna Suzukában és a Nürburgringen is tesztelte a prototípust, az ő kérésére változtatták merevebbre a vázat. A McLaren világbajnoka két NSX-et is kapott: egyet az első, 1990-es generációból, illetve egy 1993-as darabot.

 

 



Bruno az előbbi volánja mögé ül be ezen a hétvégén a CarFest North esemény keretében, az Oulton Park versenypályán. Sennának nagybátyja nyomdokaiban sikerült eljutnia a Forma-1-be, 2010-ben a HRT-vel, 2011 második felében a Lotusszal, 2012-ben pedig a Williamsszel állt rajthoz. Azóta a Hosszútávú Világbajnokságon, a GT kategóriában szerepel, ősztől pedig a Formula E első szezonjának tagja lesz.

 

Senna mellett a rendezvény másik sztárvendége James Toseland lesz, akinek neve a motorversenyzés rajongói számára lehet ismerős. Az angol versenyző kétszeres Superbike-világbajnok (Ducatival és Hondával), ő egy versenyzésre átalakított Honda Jazzt visz majd pályára. Toseland aktív pályafutása alatt is előszeretettel énekelt és zenélt hobbiszinten, nem meglepő, hogy az esti zenei fellépők között az ő neve is szerepel.

 

 

Ayrton Senna a Honda NSX tesztelése közben: