DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nincs tenisz Wimbledon nélkül, F1 se legyen Spa nélkül

A Lotusnál vezető beosztásban dolgozó Federico Gastaldi a tradicionális versenyhelyszínekről fejtette ki véleményét.

A monzai futam veszélybe kerülése azt jelenti, hogy a Formula-1 újabb legendás helyszíne kerülhet ki a versenynaptárból, s ezzel az Autodromo Nazionale nincs is egyedül, hiszen többek közt Spa-Francorchamps jövője szintén fenyegetett lehet - az elmúlt évtizedben meg is történt, hogy átmenetileg kikerült a naptárból a Belga Nagydíj. A sportág egyik emblematikus helyszínének kiesését alighanem sokan megkönnyeznék, közéjük tartozik a Lotus csapatvezető-helyettese, Federico Gastaldi, aki hangsúlyozta, hogy az F1-nek ragaszkodnia kellene a tradicionális helyszínekhez:



 

"Úgy vélem, ez létfontosságú" - nyilatkozta Gastaldi. "E pályák létfontosságúak az F1 számára. Teniszszezon sincs Wimbledon nélkül, golfszezon sincs az augustai Masters nélkül. Ezeknek a pályáknak az F1-ben kell maradnia, mivel a rajongókat sok minden köti hozzájuk, és szinte mindig izgalmasak a versenyek" - mondta Gastaldi, majd így folytatta:



 



 

"Azt hiszem, most egyensúlyban vannak a pályák az F1-ben. Vannak tradicionálisak, mint Spa, Silverstone és Monza, néhány remek utcai pálya, mint Monaco és Szingapúr, és olyan, az F1 számára új piacok is, mint Oroszország, a Közel-Kelet és az Egyesült Államok" - mondta a 2009 óta Enstone-ban dolgozó szakember, aki egyébként is különösen jó helyszínnek tartja Sőát:



 

"Az atmoszféra is különleges, de Spa mindenekelőtt a kihívásról szól, amit a versenyzők számára jelent. Elképesztő látni, ahogy beveszik az olyan klasszikus kanyarokat, mint az Eau Rouge vagy a Pouhon. Hihetetlen lehet ezen az erdei hullámvasúton vezetni, olyan ez a pálya, mintha magában foglalná az F1 minden egyes dolgának az előnyét és a hátrányát."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: