DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen már az idei évben autóba ülhet

A Toro Rosso hétfőn bejelentette, Max Verstappen a jövő évben a Formula-1 legfiatalabb versenyzője lesz.

A tini holland, kinek édesapja, Jos a Toro Rosso elődjénél, a Minardinál vezetett egy évtizeddel ezelőtt, a csapatnál a veterán Jean-Eric Vergne helyét foglalhatja el 2015-ben.

Ez rossz hír Carlos Sainz Junior számára, akiről korábban úgy tartották, az orosz Daniil Kvyat következő csapattársa lehet.




"Sokan kérdezik, milyen utat választok" - közölte a spanyol Sainz, mi után kiderült, a Toro Rosso Verstappent szerződteti. "És ugyanazt mondom, amit az év eleje óta - kemény munka, állhatatosság és a World Series by Renault világbajnoki címe!"

Verstappen szerződtetését először hétfpn késő este a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko jelentette be az osztrák Servus TV-n.

Marko közölte, Verstappen, aki 17 éves lesz, ami kor a jövő márciusban bemutatkozik a Formula-1-ben, már Spa-Francorchamps-ban a Toro Rossóval lesz, de még csak megfigyelőként.

"Miután a Formula-3-as szezon véget ér, programja intenzívebb lesz" - közölte Marko. "Egy 300 kilométeres tesztet szervezünk neki, hogy megszerezze a szuperlicenszt."

A pletykák szerint Verstappen talán a szezon későbbi szakaszában már versenyhétvégén is autóba ülhet, akár Austinban, Brazíliában, vagy Abu Dhabiban a péntek délelőtti szabadedzésen.

"Nem volt nehéz döntés számunkra és minden élcsapat felmérte, milyen kivételes tehetséggel rendelkezik" - folytatta Marko. "Nagyon büszkék vagyunk, hogy a Red Bullhoz csatlakozott. Max, az a típusú pilóta, aki azonnal meg tudja kezdeni a munkát a Formula-1-ben. Nincs sok olyan versenyző, akinek ilyen jól sikerült volna a váltás a gokartról a Formula-3-ra. Nincs szüksége több tapasztalatra más junior kategóriákban."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: