DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vergne a Formula-1-ben maradna

Azt követően, hogy a Toro Rosso bejelentette, 2015-ben Max Verstappen lesz Danyiil Kvjat csapattársa, Jean-Eric Vergne elmondta, már azon dolgozik, hogy versenyzői ülést szerezzen a jövő évre.

Hétfőn este derült ki, hogy Vergne, aki 2012-ben csatlakozott a Toro Rossóhoz, az idei év végén elhagyja a csapatot. Vergne jövője egyenlőre még kérdéses, mivel Sebastian Buemi és Jaime Alguersuari sem tudott megkapaszkodni a sportban miután a faenzai csapat szakított velük.

Tavaly a Red Bull nem Vergne-t választotta, amikor Mark Webber bejelentette visszavonulását, a Milton Keynes-i csapat ülését a francia pilóta csapattársa, Daniel Ricciardo kapta meg. Vergne legjobb eredményét tavaly érte el Kanadában, amikor hatodik lett. A francia 2014-ben Danyiil Kvjat csapattársa és egészen jól teljesít, amikor célba tud érni.




Twitter oldalán Vergne kedden közölte, hálás a lehetőségért, amelyet a Toro Rossótól kapott és most más lehetőségek után néz.

"A Toro Rosso jó iskola" - olvasható Vergne hivatalos oldalán. "Sokat tanulok. Most arra koncentrálok, hogy jól fejezzem be a szezont. Már 2015-re dolgozom. Még sokat mutathatok a Formula-1-ben."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: