DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Német forrás szerint Lotterer biztosan jön, de csak Spára

Kedden délután bejelentheti Andre Lotterer leszerződtetését a Caterham, aki egyelőre csak a Belga Nagydíjon helyettesíti majd Kamui Kobayashit.

A hírt a német Auto Motor und Sport tényként közölte, ezáltal pedig a hétvégén ötre nő a mezőnyben lévő német pilóták száma, egyúttal 32 évével debütálóként is ő lesz a mezőny ötödik legidősebb versenyzője.

 

Andre Lotterer pályafutásáról, az F1-gyel és a Caterhammel való kapcsolatáról itt írtunk korábban.

 

A német lap szerint azonban a Le Mans-győztes nem kap lehetőséget a szezon hátralévő nyolc futamára - egyelőre csak Spában teljesítheti az egész hétvégét Kobayashi helyén, aki viszont Monzára már visszaülhet az autóba.

 



Az egyetlen versenyre szóló megállapodással a Caterhamnek az a célja, hogy minden lehetőséget megragadjon a Marussia megelőzésére a pontversenyben. Az Auto Motor und Sport jelentése szerint a csapat úgy véli, Lotterer a megfelelő választás a spái pályára, amelyet a WEC révén kiválóan ismer, ráadásul esős körülmények között is remekül boldogul, ami az Ardennekben gyakori jelenség.

 

A német révén egy új szponzor, mégpedig egy újabb energiaital érkezik a sportba, hiszen a Caterhamekre felragasztják a Hype logóját. További érdekes kapcsolatot jelent, hogy a Hype cég elnöke a korábbi F1-es pilóta, Bertrand Gachot, akire legtöbben ma amiatt emlékeznek, hogy 1991-es letartóztatásával utat nyitott Michael Schumacher bemutatkozásának a Jordannél.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: