DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Le Mans-győztes Lotterer válthatja Kobayashit

Meglepő név merült fel a Caterham pilótaülésére a háromszoros Le Mans-győztes Andre Lotterer személyében, aki jó eséllyel már a hétvégi Belga Nagydíjon debütálhat a csapat színeiben.

Lotterer nevét elsősorban a hosszútávú versenyzésből ismerhetjük - főleg azok után, hogy 2011-ben, 2012-ben és idén is megnyerte a legendás 24 órás futamot az Audival, Marcel Fassler és Benoit Treluyer társaságában. A Hosszútávú világbajnokság mellett részt vesz japán legnevesebb formaautós sorozatában, a Super Formulában is, ahol rendszeres futamgyőztes, és 2011-ben a bajnoki címet is elhódította.

 

A most 32 éves német pályafutása azonban az Autosport értesülései szerint váratlan fordulatot vehet, hiszen megkereste őt a Caterham egy F1-es versenyzői ülés ajánlatával. Lotterer hétfőn járt a csapat gyárában, ahol részt vett az üléspróbán és a szimulátort is kipróbálta. A napokban biztosan eldől, hogy sor kerül-e a spái bemutatkozásra, aminek nyomán minden bizonnyal Kamui Kobayashi veszítené el az ülését.

 



De hogy került kapcsolatba hirtelen Lotterer a Caterhammel? Bizonyára úgy, hogy jó viszonyt ápol az istálló vezetőségével, mivel 2009-ben még Colin Kolles csapatával indult Le Mans-ban, amelyben akkoriban Christijan Albers is vezetett.

 

Az persze kérdéses, hogy Lotterer mennyire tudna azonnal jó munkát végezni, hiszen legutóbb 12 évvel ezelőtt ült F1-es versenyautóban, azóta pedig szinte minden szempontból átalakult a technika. 2000 és 2002 között a Red Bull elődjénél, a Jaguarnál volt tesztpilóta, de hiába várt versenyzési lehetőségre, azt nem kapta meg az istállótól, így továbbállt a sportból és azóta sem nézett vissza.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: