DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Williams: Szeretnék jól szerepelni a bajnokságban

Az egyik klasszikus Formula-1-es helyszín, Spa-Francorchamps nagyon szeretett és ugyanakkor tisztelettel övezett a pilóták körében. Ez a naptár leghosszabb pályája és a hét kilométer során a legnagyobb kihívást rejtő kanyarok találhatók a vonalvezetésben. A Pouhon és a Blanchimont gyors balos, de az Eau Rouge továbbra is az a kanyar, amelyet a rajongók is felismernek az egész világban.

Száraz pályán az autók az Eau Rouge-t 180 mérföld/órás sebességgel kezdik meg és hosszanti, valamint oldalirányú G-erőknek is ki vannak téve. A 2014-es műszaki szabályok szerint csökkent az autó hátsó részére ható leszorítóerő, így minden esély megvan arra, hogy ez a kanyar nem lesz egy könnyű, padlógázas rész, hanem a pilóták tehetségére és bátorságára is szükség lesz.

"Spa mindig nagyszerű hely a versenyzésre; a világ egyik legjobb pályája" - mondta el Bottas. "A szintkülönbségek és a gyors kanyarok valódi nyomás alá helyezik a pilótát, különösen Formula-1-es autóban. A hosszú egyenesek és a változékony időjárás miatt a versenyek nagyon érdekesek a pilóta és a rajongók számára. Ahhoz, hogy Spában versenyképes lehess, egy hatékony aerodinamikájú autóval kell rendelkezni, így arra számítunk, erősek leszünk és célunk egy jó eredmény elérése. A nyári szünet hosszú volt, így már várom, hogy újra az autóban ülhessek."




"Szeretem Spát, az egyik kedvenc pályám a hosszú egyenesek és gyors kanyarok miatt, ezen a pályán mindnyájan szeretünk versenyezni" - tette hozzá Massa. "A hosszú egyenesek feküdhetnek autónknak és sikeresen kezdhetjük a szezon második felét. 2008-ban nyertem itt, így tudom, mi kell a győzelemhez. Nagyszerű volt a nyári szünet, de már készen állok a versenyzésre. Sok nagyszerű pálya következik most és remélem, tudjuk úgy fejleszteni az autót, ahogyan a szezon első felében és továbbra is az élen állókhoz közel maradunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: