DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Force India feledtetné a magyarországi eredményt

A Sahara Force India a nyári szünet utáni első versenyre, a Belga Nagydíjra készül.

Nico Hülkenberg számára Spa-Francorchamps az egyik kedvenc pálya.


Nico, a nyári szünet után felfrissültnek érzed magad?
A nyári szünet jó lehetőség volt, hogy svájci otthonomban legyek és pihenjek. Felfrissültnek érzem magam és készen állok arra, hogy visszaüljek az autóba, mert hosszú idő három hetet versenyzés nélkül tölteni.

Hogyan készülsz a szezon második felére?
Pozitív érzéseim vannak. Nagy a tét, de a csapat kész a küzdelemre. A legtöbb lehetőséget kihoztuk a szezon első feléből és ugyanerre van szükség az utolsó nyolc versenyen is. Szoros csatára számítok a bajnokságban a szezon végéig, így folyamatosan sok pontot kell szerezni.

A Belga Nagydíj következik - mennyire szeretsz vezetni Spa-Francorchamps-ban?
Csodálatos pálya és az egyik kedvencem - ahogyan talán mindenkinek a rajtrácson. Több történelmi kanyar is van itt, például az Eau Rouge és a Pouhon, amely nagyon különleges Formula-1-es au tóban. A gyors és közepes sebességű kanyarokban nyilvánvalóan leszorítóerőre van szükség, de ezt optimalizálni kell a hosszú egyenesek végsebességeihez, ezért tehát jó hatékonyságra van szükség.



 



 

A csapat másik pilótája, Sergio Perez számára az elsődleges cél, hogy pontot szerezzen a belga futamon.


Sergio, mit csináltál a nyári szünet alatt?
Legtöbb időmet Mexikóban töltöttem. A szezon során nem tudok túl gyakran hazamenni, így most jó esélyem volt arra, hogy a családommal legyek.

Mi lehetne jobb helyszín a folytatásra, mint Spa-Francorchamps?
Szeretem a pályát. Csodálatos kanyarok vannak itt, karakteresek és nagy múlttal rendelkeznek. A verseny mindig intenzív, mert több helyen lehet előzni, különösen az ötös kanyarnál, ha jól mész át az Eau Rouge-on. Érdekes lesz látni, hogy ezek az autók hogyan birkóznak meg az Eau Rouge kanyarral az idei évben és vajon padlógázon teljesíthető lesz-e.

Milyen eredményt vársz a hétvégén?
Soha nem szereztem még pontot Spában, így ez az elsődleges célom. Feledtetni kell a magyarországi csalódást. Spa erőforrást igénylő pálya és úgy gondolom, jól teljesíthetünk itt. Esőre is lehet számítani, így egészen megjósolhatatlan lesz a hétvége.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: